2.1.12

Wat eten we vandaag?



Studenten willen natuurlijk goedkoop eten, daarom onthullen wij elke dinsdag een heerlijk voorgerecht, elke donderdag een heerlijk hoofdgerecht en elke zaterdag een heerlijk dessert!

Mango-meringueroulade

Wat hebben we nodig?
  • 5 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 185g bruine suiker
  • 30g gemalen hazelnoten
  • 250g slagroom
  • 425g mango uit blik (goed afgesloten)
  • 1el poedersuiker
Aan de slag!

Laat de oven voorverwarmen op 170 graden. Het bakblik vetten we in met boter en bekleden we vervolgens met bakpapier.
De eiwitten doen we in een schone kom en kloppen we volledig stijf (het is goed stijf wanneer je het op zijn kop boven je hoofd kan houden zonder dat er maar iets uitvalt). Tijdens het kloppen voegen we langzaam de bruine suiker toe.  Wanneer het geheel goed stijf is, worden de hazelnoten toegevoegd. Leg vervolgens het mengsel gelijkmatig op de bakplaat en doe het 8 minuten in de oven. Na de 8 minuten verlaag je de baktemperatuur naar 150 graden en dan bak je de meringue nog 15 minuten (of tot hij stevig aanvoelt). Leg vervolgens de meringue op een licht ingevet vel bakpapier, verwijder het oude bakpapier. Dek vervolgens de meringue af met een schone theedoek en laat hem goed afkoelen.

Nu gaan we de vulling maken. De slagroom kloppen we volledig stijf in een grote kom. Daarna mengen we de mango met de poedersuiker en pureer dit vervolgens. Voeg de helft van de mangopuree toe aan de slagroom en meng dit voorzichtig met elkaar. verdeel het mengsel over de afgekoelde meringue en zet de resterende mangopuree in de koelkast.

Rol de meringue op rond de vulling, waarbij u vanaf de lange zijde begint en het bakpapier als hulp gebruikt. Wikkel de roulade voorzichtig in plasticfolie en zet hem 1,5 tot 2 uur in de koelkaast, of tot hij opgediend kan worden. Stijn de roulade in plakken van 2 cm en schenk de resterende mangopuree als een sausje over de roulade.

Smakelijk eten!

Heb jij dit recept al eens gemaakt, doe jij het anders of heb je nog een leuke tip? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Help jij ons om Dolls nog beter te maken? Of wil je gewoon iets vertellen? Laat dan een berichtje achter!