6.1.12

Wat eten we vandaag?

Vandaag heeft Crealife weer een heerlijk voorgerecht!


Warme vichyssoise met citroenroom en garnalen


Wat heb je nodig?

  • 60g zure room
  • 0,5 tl fijngeraspte citroenchil
  • 0,5 tl citroensap
  • 50g boter
  • 2 preistengels (enkel het witte deel in ringen gesneden)
  • 2 el witte wijn
  • 500g gekookte aardappels (in kleine stukjes zonder schil)
  • 4,5 dl groente- of kippenbouillon
  • 2,5 dl melk
  • 2 el slagroom
  • 8 grote garnalen (gepeld en in stukjes)
  • 1 el fijngehakte bieslook
Aan de slag!

Meng de zure room, de citroenschil en het citroensap in een kleine kom. Breng het op smaak met wat peper en zout. 

Smelt de boter op in een steelpan op laag vuur. Voeg de prei toe en bak deze ongeveer 10 minuten. Voeg de wijn, aardappelen en bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook het mengsel vervolgens 40 minuten op laag vuur. (of tot de aardappels gaar zijn). Doe alles in de keukenmachine (of gebruik een blender) en pureer alles tot een glad mengsel. Doe de soep door een zeef in een andere pan. Verwarm de soep goed op een matig vuur en roer de melk en room erdoor. Breng alles op smaak met peper en zout en verwarm het geheel 1-2 minuten zonder dit te laten koken.

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Help jij ons om Dolls nog beter te maken? Of wil je gewoon iets vertellen? Laat dan een berichtje achter!