27.12.11

Wat eten we vandaag?

Studenten willen natuurlijk goedkoop eten, daarom onthullen wij elke dinsdag een heerlijk voorgerecht, elke donderdag een heerlijk hoofdgerecht en elke zaterdag een heerlijk dessert!

Het voorgerecht van vandaag is...

Koude komkommersoep met kerrieolie
Recept voor 4-6 personen


Wat heb je nodig?
  • 3 lange, dunne komkommers
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 125g Griekse yoghurt
  • 2 el limoensap
  • 2 el zure room
  • Tabasco (als je dat wilt)
  • 1,75 dl kippen- of groentebouillon
  • 1 handjevol gehakte munt
  • 3 dl plantaardige olie
  • Halve tl kerriepoeder
  • pappadums
Aan de slag!

Schil de komkommers, haal het zaad eruit en hak ze grof in stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snijdt ze in dunne ringen.

Meng de komkommer, lente-ui, knoflook, yoghurt, limoensap, zure room, bouillon, munt en eventueel de tabasco met de mixer. Zorg dat deze ingrediënten samen een zachte puree vormen. Breng de puree op smaak met peper en zout. Laat vervolgens de puree 2 uur in de koelkast staan. 

Verwarm 2 eetlepels olie in een kleine steelpan. Bak het kerriepoeder 30 seconden of tot het begint te geuren, laat het daarna afkoelen.

De resterende olie verwarm je in een kleine steelpan tot het bijna rookt. Voeg dan de papadums in delen toe en bak ze 4-5 seconden (of tot ze goudbruin gerezen zijn). Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Breek ze zodra ze voldoende zijn afgekoeld in kleine stukjes.

Serveertip 
Serveer de soep in kommen. Besprenkel de soep met kerrieolie en voeg de stukjes pappadum toe.

Smakelijk eten!


Ga jij dit gerecht proberen of heb je het al geprobeerd? Laat ons weten wat jij ervan vindt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Help jij ons om Dolls nog beter te maken? Of wil je gewoon iets vertellen? Laat dan een berichtje achter!